Medewerker Inside Sales

Over de vacature

De voedingsmiddelenfabrikant die de metaaldetector wil laten vervangen. Het laboratorium dat precisie-instrumenten bestelt voor de ontwikkeling van een coronavaccin. Of de dierentuin die apparatuur nodig heeft om olifanten te wegen. De klanten van METTLER TOLEDO zijn hartstikke divers. Jouw baan als medewerker verkoop binnendienst dus ook! Je hebt veel telefonisch contact met onze klanten in de hele Benelux en handelt de meest uiteenlopende sales gerelateerde aanvragen af.

Ben  jij een doortastend type? Mooi. Want ‘proactief’ is het sleutelwoord op onze afdeling Inside Sales in Tiel. Om te beginnen om de exacte vraag van de klant helder te krijgen. Jij vraagt door, adviseert over onze producten en achterhaalt de juiste informatie om offertes te kunnen opstellen en je salescollega’s in de buitendienst zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Jij plant namelijk ook de klantbezoeken in voor deze accountmanagers en voorziet ze van de juiste input zodat zij beslagen ten ijs komen. 

Wat we enorm aan jou waarderen: dat je uit jezelf de telefoon pakt. Om de klant te bellen die nog niet heeft gereageerd op de offerte. Of juist om te vragen hoe de nieuwe apparatuur bevalt en of je verder nog iets kunt betekenen. Je benadert niet alleen onze bestaande klanten, maar gaat ook voortvarend te werk om nieuwe binnen te halen. Welke bedrijven of ondernemers dit precies zijn, hangt af van de sector waarvoor jij aan de slag gaat. We bepalen in overleg welke sector het beste bij je past. Naast je inwerktraject kun je rekenen op trainingen – online of op onze trainingscentra in Zwitserland en Duitsland – om de producten goed te leren kennen. Sowieso biedt deze functie je volop ontwikkelingskansen en doorgroeimogelijkheden.

Waar beschik je over?

Jij krijgt energie van dynamiek en afwisseling. En laat je niet uit het veld slaan, bijvoorbeeld als een klant met spoed een onderdeel nodig heeft dat we niet à la minute kunnen leveren. Daarbij heb je altijd een klantgerichte instelling. Ook kun je je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken – ook in het Engels, want je schakelt met klanten in de hele Benelux – en je overtuigingskracht inzetten als dat nodig is. Verder voel je je thuis in een jong en gedreven team. Inside Sales telt dertien collega’s; we werken in een lekker informele sfeer en staan altijd voor elkaar klaar.

Wat je nog meer in huis hebt?
Je hebt een mbo-diploma. 
Je hebt ervaring met een of meerdere crm-systemen, bij voorkeur met SAP.
Je kunt goed overweg met de programma’s uit het Microsoft Office-pakket. 
Indien je affiniteit hebt met laboratorium-omgevingen, dan is dat mooi genomen.

Voldoe je niet aan alle functie-eisen, maar denk je dat jouw skills goed aansluiten bij METTLER-TOLEDO? Ook dan nodigen we je van harte uit te reageren op deze vacature. 

Wat bieden wij jou?

Een goed salaris, afhankelijk van je kennis en ervaring.
Volop ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden. De wereld ligt aan je voeten bij METTLER-TOLEDO; groei door binnen of buiten sales. Of – als je dat wilt – zelfs internationaal!
Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband. 
Een goede pensioenregeling.
Minimaal 25 vakantiedagen en 9 adv-dagen bij een fulltime aanstelling. 
Prettige collega’s bij wie je altijd terechtkunt met je vragen.
Regelmatige afdelingsuitjes, wanneer het weer mogelijk is.
Alle informatie die je nodig hebt om jouw werk goed uit te voeren, bijvoorbeeld door coaching, interessante product- en salestrainingen en ondersteuning vanuit het servicecenter.
Toegang tot tools en hulpmiddelen die je alle informatie bieden over de apparatuur waarmee je werkt.

Over MT

Van de supermarkt en apotheker om de hoek tot fabrikanten in de voedingsmiddelenindustrie en laboratoria: overal waar de nauwkeurigheid van weeggegevens en betrouwbaarheid van analyses essentieel zijn, speelt METTLER TOLEDO een belangrijke rol. Met vestigingen in meer dan 100 landen en ruim 15.000 collega’s leveren wij precisie-instrumenten en -diensten voor tal van toepassingen binnen onderzoek en ontwikkeling, kwaliteitscontrole, productie, logistiek en retail aan klanten over de hele wereld.

Vanuit Tiel en Brussel zijn we verantwoordelijk voor het ontwerp, de distributie én de service van kwalitatief hoogwaardige apparatuur en diensten in de Benelux. Ons doel? In ons vakgebied de beste zijn en altijd de juiste kwaliteit bieden, onder andere door iedere klant vakkundig te adviseren bij de specifieke toepassing van onze producten en systemen. Daarbij maken wij gebruik van onze jarenlange praktijkervaring, knowhow en specialisten op een breed terrein.

Wil je meer weten over METTLER TOLEDO? Check dan ons bedrijfsprofiel.

EEO Verklaring

Wereldwijd innovatief: daar staan we voor bij METTLER TOLEDO. Om onze doelstellingen te realiseren, werken we met collega’s over de hele wereld samen. Onze medewerkers staan centraal; iedere collega zorgt er immers voor dat onze organisatie overal ter wereld goed kan concurreren. 

We willen dan ook een betrokken werkgever zijn voor iedereen. Daarom promoten we wereldwijd gelijke kansen en hechten we grote waarde aan diversiteit in onze teams op basis van zakelijke achtergrond, expertise, geslacht en afkomst. Benieuwd naar onze inzet op het gebied van duurzaamheid, diversiteit en gelijke kansen? Lees meer over onze cultuur, visie en waarden.

For those who prioritize precision, Mettler Toledo is precisely where you belong.