Accountmanager Binnendienst

Over de vacature

Als account manager LAB instrumenten ga je aan de slag in het Telesales-team op ons kantoor te Tiel. Het team bestaat momenteel uit een 8-tal medewerkers, verdeeld over de productdivisies Industrieel Wegen en Laboratorium oplossingen. Ieder teamlid is verantwoordelijk voor een eigen klantenkring en heeft een jaarlijks sales-target, welke wordt behaald door productverkoop via diverse kanalen (telefoon, e-mail, chat, webex). 

In samenspraak met de klant definieer je steeds weer de beste technische oplossing en vertaal je dit in een commerciële aanbieding. Als account manager ga jij je specifiek richten op de verkoop van LAB Instrumenten. Hierbij werk je gestructureerd aan jouw eigen rayon in Nederland en België. Dit doe je door het opvolgen van binnenkomende leads en het uitwerken, verzenden en opvolgen van offertes tot aan met het sluiten van de verkooporder.

Waar beschik je over?

 • Je beschikt minimaal over een MBO-opleiding in de richting van chemie of laboratoriumonderwijs; 
 • Je hebt bij voorkeur enige praktijkervaring binnen een laboratorium of andere relevante werkomgeving; 
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (must);
 • Kennis van de Franse taal is mooi meegenomen, maar geen must; 
 • Je bent resultaat- en verkoopgericht, hebt een commerciële instelling en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij jou?

Start je als account manager LAB instrumenten, dan zorgen wij voor trainingen, begeleiding en coaching. Daarnaast mag je rekenen op: 
 • Een goed salaris; 
 • Bonusregeling bij goede verkoopresultaten;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden; 
 • 25 vakantiedagen en 9 ADV-dagen; 
 • Een functie met uitzicht op vast dienstverband; 
 • Doorgroeimogelijkheden voor op de langere termijn; 
 • Een vervolg van je carrière bij een marktleider!

Over MT

Overal waar nauwkeurigheid van weeggegevens en betrouwbaarheid van analyses essentieel zijn, speelt het Zwitserse METTLER TOLEDO een belangrijke rol. Wij zijn de grootste producent ter wereld van een breed assortiment weegapparatuur, met vestigingen in meer dan 100 landen. Daarnaast behoren analytische instrumenten en processystemen tot ons leveringsprogramma. Vanuit Tiel en Brussel leveren wij met een marktgerichte, platte organisatie kwalitatief hoogwaardige apparatuur en diensten aan laboratoria, handel en industrie in de Benelux. METTLER TOLEDO zet zich in om op haar gebied de beste te zijn, onder andere door iedere klant vakkundig te adviseren bij zijn specifieke toepassing van onze producten en systemen. Daarbij maken wij gebruik van onze jarenlange praktijkervaring, onze know-how en specialisten op een breed terrein.

EEO Verklaring

We promoten wereldwijd gelijke kansen en hechten waarde aan diversiteit in onze teams in termen van zakelijke achtergrond, expertise, geslacht en etniciteit. Voor meer informatie over onze inzet op het gebied van duurzaamheid, diversiteit en gelijke kansen klik hier.

For those who prioritize precision, Mettler Toledo is precisely where you belong.

Referenznummer

8968

Arbeitsort

Gelderland

Tiel

Pensum

Vollzeit

Geschäftsniederlassung

Mettler-Toledo B.V.

Franklinstraat 5 4004 JK TielNederland

applications.bnl@mt.com