Accountmanager Industrie

Over de vacature

Van het wegen van bouten en moeren tot aan complete vrachtwagens en vliegtuigen; als accountmanager in België en Luxemburg focust u zich op best-in-class weegoplossingen voor allerlei toepassingen in de industriële sector. Een veelzijdige functie? Reken maar. U bezoekt tal van bedrijven en heeft contact met inkopers, engineers, IT-managers en soms ook directieleden.

Voor die klanten heeft u een belangrijke adviesrol. Een mooie uitdaging, want onze ‘smart’ weegschalen zijn voorzien van de nieuwste technieken. Denk aan applicaties waarmee u de weegschaal op afstand bewaakt, ERP-software, datahandling en cameratechnologie. U informeert klanten hierover in presentaties en live Webinars  . Is er een onderwerp waar u (nog) niet in thuis bent? Dan leunt u op de kennis van zes ervaren salescollega’s; iedereen heeft een specialisme op een bepaald productdomein. Ook u krijgt uw eigen specialisme. Zoekt de klant naar een complexere maatwerkoplossing? Dan gaat u de samenwerking aan met ons Engineering   team, die zelf software ontwikkelt.

In uw rol bent u zoveel mogelijk bij klanten op locatie. Daarnaast werkt u vanuit huis aan uw administratie, zoals het opstellen van offertes. Daarbij schakelt u veel met de binnendienst, die ook taken voor u oppakt. Zo houdt u tijd over om de relatie met nieuwe én bestaande klanten te onderhouden en nieuwe accounts te ontwikkelen. Een ander pluspunt van deze job: de teamspirit staat voorop. Voor iedereen staat de deur open en er is veel onderling contact. En er worden teamevents georganiseerd, zoals karting of golf. Hoe mooi is het om vervolgens weer samen hard aan het werk te gaan voor de beste salesresultaten?

Waar beschik je over?

Een echte consultant bent u. U heeft de drive om zich te verdiepen in een specialistisch vakgebied. Door mee te lopen in het veld, maar bijvoorbeeld ook door producttrainingen te volgen in Duitsland en Zwitserland. Met de kennis die u opdoet adviseert u uiteenlopende klanten en ziet u het als een uitdaging om nieuwe klanten te benaderen. Tijdens al uw trajecten blijft u van begin tot eind betrokken; u reageert proactief en haalt de benodigde informatie op binnen de organisatie. 

Wat u nog meer in huis heeft?
 • U heeft een bachelor of graduaat afgerond in een commerciële of technische richting.
 • U heeft bij voorkeur ervaring in een b2b-omgeving.
 • U beheerst de Nederlandse, Franse en Engelse taal.
 • U heeft een rijbewijs B.
 • U woont in de regio Brussel Hoofdstedelijk Gewest, Vlaams- of Waals-Brabant.

Wat bieden wij jou?

 • Een goed salaris, afhankelijk van je kennis en ervaring. Aangevuld met mooie bonussen als u uw salestargets haalt.
 • De mogelijkheid om uzelf te ontwikkelen en door te groeien. Bijvoorbeeld tot sales- of productmanager of in een internationale functie. Met een gezonde ambitie is er veel mogelijk!
 • Direct een contract voor onbepaalde duur.
 • De ruimte en vrijheid om uw werkdagen en het contact met klanten in te vullen zoals u dat wilt.
 • 22 vakantiedagen en 6 ADV-dagen bij een fulltime aanstelling. 
 • Een bedrijfsauto die u privé mag gebruiken en een smartphone en laptop.
 • Hospitalisatieregeling (betaald door de firma), groepsverzekering, maaltijd- en ecocheques, internet- en onkostenvergoeding. 
 • Een flexibele werkplek met collega’s die graag hun kennis met u delen en alle support om uw werk goed uit te voeren, bijvoorbeeld met een digitale database over onze apparatuur. 

Over MT

Van de supermarkt en apotheker om de hoek tot fabrikanten in de voedingsmiddelenindustrie en laboratoria: overal waar de nauwkeurigheid van weeggegevens en betrouwbaarheid van analyses essentieel zijn, speelt METTLER TOLEDO een belangrijke rol. Met vestigingen in meer dan 100 landen en ruim 15.000 collega’s leveren wij precisie-instrumenten en -diensten voor tal van toepassingen binnen onderzoek en ontwikkeling, kwaliteitscontrole, productie, logistiek en retail aan klanten over de hele wereld.

Vanuit Tiel en Brussel zijn we verantwoordelijk voor het ontwerp, de distributie én de service van kwalitatief hoogwaardige apparatuur en diensten in de Benelux. Ons doel? In ons vakgebied de beste zijn en altijd de juiste kwaliteit bieden, onder andere door iedere klant vakkundig te adviseren bij de specifieke toepassing van onze producten en systemen. Daarbij maken wij gebruik van onze jarenlange praktijkervaring, knowhow en specialisten op een breed terrein.

Wil je meer weten over METTLER TOLEDO? Check dan ons bedrijfsprofiel.

EEO Verklaring

Wereldwijd innovatief: daar staan we voor bij METTLER TOLEDO. Om onze doelstellingen te realiseren werken we samen met collega’s over de hele wereld. Onze medewerkers staan centraal: iedere collega zorgt er immers voor dat onze organisatie overal ter wereld goed kan concurreren.

We willen dan ook een betrokken werkgever zijn voor iedereen. Daarom promoten we wereldwijd gelijke kansen en hechten we grote waarde aan diversiteit in onze teams op basis van zakelijke achtergrond, expertise, geslacht en afkomst. Benieuwd naar onze inzet op het gebied van duurzaamheid, diversiteit en gelijke kansen? Lees meer over onze cultuur, visie en waarden.

For those who prioritize precision, Mettler Toledo is precisely where you belong.

Job Reference #

11118

Location

Brussels Hoofdstedelijk Gewest - Région de Bruxelles-Capitale

Job Type

Full-time

Legal Entity

N.V. Mettler-Toledo

Leuvensesteenweg 384 1932 Zaventem België

applications.bnl@mt.com