Account Manager ANACHEM/pH

Our Opening and Your Responsibilities

Het Telesales team werkt vanuit Tiel en bestaat momenteel uit een 8-tal medewerkers verdeeld over de productdivisies Industrieel Wegen en Laboratorium oplossingen. Ieder teamlid is verantwoordelijk voor een eigen klantenkring en heeft een jaarlijks sales target welke wordt behaald door productverkoop via diverse kanalen (telefoon, e-mail, chat, webex). In samenspraak met de klant definiëren onze adviseurs de beste technische oplossing en vertalen dit in een commerciële aanbieding Als accountmanager ANACHEM/pH oud je je specifiek bezig met de telefonische verkoop van producten in een eigen rayon (Nederland en België) voor applicaties binnen de Analytische Chemie, waaronder titratie, refractometrie, dichtheidsmeting en UV/VIS spectrofotometrie. Je volgt binnenkomende leads op, zorgt voor uitwerking, verzending en opvolging van offertes en bent verantwoordelijk voor het sluiten van de verkooporder.

What You Need to Succeed

  • Een technische (commerciële) opleiding op minimaal MBO-niveau, bij voorkeur in de richting van chemie, elektrotechniek, werktuigbouwkunde of vergelijkbaar; 
  • Chemische achtergrond/kennis aangevuld met werkervaring binnen een laboratorium; 
  • Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse, Engelse en bij voorkeur Franse taal; 
  • Kennis van en ervaring met een B2B sales omgeving; 
  • Je bent resultaat- en verkoopgericht, hebt een commerciële instelling en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Our Offer to You

  • Een afwisselende functie met goede arbeidsvoorwaarden, binnen een professionele, gezonde en toekomstgerichte organisatie; 
  • Een open werksfeer binnen een enthousiast en collegiaal team; 
  • Diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden, en kansen om door te groeien; 
  • Een functie met uitzicht op vast dienstverband.

About Mettler Toledo

Overal waar nauwkeurigheid van weeggegevens en betrouwbaarheid van analyses essentieel zijn, speelt het Zwitserse METTLER TOLEDO een belangrijke rol. Wij zijn de grootste producent ter wereld van een breed assortiment weegapparatuur, met vestigingen in meer dan 100 landen. Daarnaast behoren analytische instrumenten en processystemen tot ons leveringsprogramma. Vanuit Tiel en Brussel leveren wij met een marktgerichte, platte organisatie kwalitatief hoogwaardige apparatuur en diensten aan laboratoria, handel en industrie in de Benelux. METTLER TOLEDO zet zich in om op haar gebied de beste te zijn, onder andere door iedere klant vakkundig te adviseren bij zijn specifieke toepassing van onze producten en systemen. Daarbij maken wij gebruik van onze jarenlange praktijkervaring, onze know-how en specialisten op een breed terrein.

Equal Opportunity Employment

Salarisschaal

For those who prioritize precision, Mettler Toledo is precisely where you belong.

Job Reference #

5567

Location

Gelderland, Noord-Brabant, Utrecht

Tiel

Job Type

Full-time