Mechanical Design Engineer

Over de vacature

In deze functie ben je samen met 'collega design engineers' verantwoordelijk voor het ontwerpen, 3D moduleren en verder uitwerken van diverse (klant-specifieke) systemen van Mettler-Toledo. Deze systemen kunnen onder andere bestaan uit: metaaldetectie, controlewegen/checkweighing en industriële weegsystemen. Als mechanical design engineer houd je je bezig met het gehele traject van de projecten: van concepttekening tot realisatie. Daarbij let je op kwaliteitseisen, klantwensen en beheer je de relevante technische documentatie. Tevens houd je je bezig met de projectbegeleiding en de oplevering van de systemen. In deze functie ontvang je leiding van de Teamleader Mechanical and Electrical Engineering.

Waar beschik je over?

 • Een opleiding op HBO-niveau (of vergelijkbaar door ervaring) richting mechatronica, werktuigbouwkunde of aanverwante technische richting. 
 • Je gaat klant- en oplossingsgericht te werk, beschikt over een aanpakkersmentaliteit en hebt ervaring met projectmatig werken. 
 • Je bent bij voorkeur op de hoogte van de geldende richtlijnen binnen de sector (o.a. machinerichtlijn en hygiënisch ontwerp). 
 • Je beschikt over enige relevante ervaring (werk of stage) in een relevante sector: voedingsmiddelen- of verpakkingsindustrie. 
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met enkele van de volgende programma's: AutoDesk Inventor en AutoDesk Vault. 
 • Je bent vaardig in 3D moduleren. 
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je woont op reisbare afstand van onze vestiging in Tiel.

Wat bieden wij jou?

 • Een afwisselende functie met goede arbeidsvoorwaarden;
 • Een enthousiast en collegiaal team met een open werksfeer; 
 • Een functie met uitzicht op vast dienstverband.

Over MT

Overal waar nauwkeurigheid van weeggegevens en betrouwbaarheid van analyses essentieel zijn, speelt het Zwitserse METTLER TOLEDO een belangrijke rol. Wij zijn de grootste producent ter wereld van een breed assortiment weegapparatuur, met vestigingen in meer dan 100 landen. Daarnaast behoren analytische instrumenten en processystemen tot ons leveringsprogramma. Vanuit Tiel en Brussel leveren wij met een marktgerichte, platte organisatie kwalitatief hoogwaardige apparatuur en diensten aan laboratoria, handel en industrie in de Benelux. METTLER TOLEDO zet zich in om op haar gebied de beste te zijn, onder andere door iedere klant vakkundig te adviseren bij zijn specifieke toepassing van onze producten en systemen. Daarbij maken wij gebruik van onze jarenlange praktijkervaring, onze know-how en specialisten op een breed terrein.

EEO Verklaring

We promoten wereldwijd gelijke kansen en hechten waarde aan diversiteit in onze teams in termen van zakelijke achtergrond, expertise, geslacht en etniciteit. Voor meer informatie over onze inzet op het gebied van duurzaamheid, diversiteit en gelijke kansen klik hier.

For those who prioritize precision, Mettler Toledo is precisely where you belong.

Job Reference #

7445

Location

Gelderland

Tiel

Job Type

Full-time

Legal Entity

Mettler-Toledo B.V.

Franklinstraat 4
4004 JK Tiel
Nederland

applications.bnl@mt.com