Account Manager Industry

Our Opening and Your Responsibilities

Als account manager industry ga je aan de slag in het Telesales-team op ons kantoor te Tiel. Het team bestaat momenteel uit een 8-tal medewerkers, verdeeld over de productdivisies Industrieel Wegen en Laboratorium oplossingen. Ieder teamlid is verantwoordelijk voor een eigen klantenkring en heeft een jaarlijks sales-target, welke wordt behaald door productverkoop via diverse kanalen (telefoon, Teams, chat en e-mail). 

In samenspraak met de klant en (eventueel) specialist definieer je steeds weer de beste technische oplossing en vertaal je dit in een commerciële aanbieding. Als account manager ga jij je specifiek met de verkoop van producten op het gebied van industrieel wegen. Hierbij werk je gestructureerd aan jouw eigen rayon in Nederland en België. Dit doe je door het opvolgen van binnenkomende leads en het uitwerken, verzenden en opvolgen van offertes tot aan met het sluiten van de verkooporder.

What You Need to Succeed

 • Je beschikt minimaal over een MBO-opleiding op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouwkunde of een andere relevante technische richting; 
 • Je hebt bij voorkeur enige relevante ervaring met technische verkoop; 
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (must);
 • Kennis van de Franse taal is mooi meegenomen, maar geen must; 
 • Je bent resultaat- en verkoopgericht, hebt een commerciële instelling en beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
 • Je hebt ervaring met SAP of een ander CRM-systeem (pre).

Our Offer to You

Start je als account manager industry, dan zorgen wij voor trainingen, begeleiding en coaching. Daarnaast mag je rekenen op: 
 • Een goed salaris; 
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden; 
 • 25 vakantiedagen en 9 ADV-dagen; 
 • Een functie met uitzicht op vast dienstverband; 
 • Doorgroeimogelijkheden voor op de langere termijn; 
 • Een vervolg van je carrière bij een marktleider!

About Mettler Toledo

Overal waar nauwkeurigheid van weeggegevens en betrouwbaarheid van analyses essentieel zijn, speelt het Zwitserse METTLER TOLEDO een belangrijke rol. Wij zijn de grootste producent ter wereld van een breed assortiment weegapparatuur, met vestigingen in meer dan 100 landen. Daarnaast behoren analytische instrumenten en processystemen tot ons leveringsprogramma. Vanuit Tiel en Brussel leveren wij met een marktgerichte, platte organisatie kwalitatief hoogwaardige apparatuur en diensten aan laboratoria, handel en industrie in de Benelux. METTLER TOLEDO zet zich in om op haar gebied de beste te zijn, onder andere door iedere klant vakkundig te adviseren bij zijn specifieke toepassing van onze producten en systemen. Daarbij maken wij gebruik van onze jarenlange praktijkervaring, onze know-how en specialisten op een breed terrein.

Equal Opportunity Employment

We promoten wereldwijd gelijke kansen en hechten waarde aan diversiteit in onze teams in termen van zakelijke achtergrond, expertise, geslacht en etniciteit. Voor meer informatie over onze inzet op het gebied van duurzaamheid, diversiteit en gelijke kansen klik hier.

Para aquellos que priorizan la precisión, Mettler Toledo es precisamente donde perteneces.

Job Reference #

6275

Location

Gelderland

Tiel

Job Type

Full-time

Domicilio fiscal

Mettler-Toledo B.V.

Franklinstraat 4
4004 JK Tiel
Nederland

applications.bnl@mt.com