Accountmanager Binnendienst Lab

Over de vacature

De voedingsfabrikant die chips produceert. Het farmaceutische bedrijf dat een coronavaccin ontwikkelt. Of de chemiereus die onderdelen voor plastic fabriceert. Jouw klanten zijn superdivers. Als accountmanager adviseer jij ze via telefoon en online meetings over onze technische oplossingen, die je vervolgens vertaalt in aanbiedingen en offertes. Trek je commerciële skills maar vast uit de kast. Want haal je je salestargets? Dan komt er een mooie bonus jouw kant op.

Vanuit Tiel verkoop jij onze weegoplossingen die in de meest uiteenlopende productieomgevingen gebruikt worden. Superboeiend, deze precisie-instrumenten van de marktleider. En geavanceerd. Daarom ook volg je na je uitgebreide inwerktraject verschillende product- en salestrainingen (online of op onze trainingslocatie in Duitsland) om deze producten goed te leren kennen. En om je klanten uitstekend te kunnen adviseren.

Je belt en plant actief digitale afspraken met klanten om onze producten te verkopen en klanten te adviseren.

Belt een productiemanager bijvoorbeeld voor een weegoplossing? Dan vraag jij door. We hebben meerdere weegoplossingen, dus het gaat erom dat jij achterhaalt wat de klant precies wil bereiken, waarna je adviseert over de beste oplossing. Wat jouw baan extra uitdagend en afwisselend maakt, is dat je niet alleen binnenkomende leads opvolgt, maar ook het volledige offertetraject beheert. Denk aan het uitwerken, verzenden en opvolgen van offertes tot en met het sluiten van de verkooporder en het leveren van de producten. Je bent dus van a tot z verantwoordelijk voor het volledige verkoopproces in je eigen klantenkring. En heb je een gezonde ambitie? Mooi. Want deze functie biedt je volop ontwikkelingsmogelijkheden en doorgroeikansen.


Waar beschik je over?

Jouw communicatieve skills komen in deze functie uitstekend van pas. Je ben sales gedreven en behaalt graag resultaten. Je spreekt uiteenlopende klanten op verschillende niveaus. De ene keer adviseer je kwaliteitismanager over een precisie-instrument, de andere keer spar je met een directeur in de internationale foodindustrie over de offerte die je hebt opgesteld. Dankzij je commerciële inzicht, klantgerichte instelling en overtuigingskracht weet je je targets te halen. Verder kun je goed samen-, maar ook uitstekend zelfstandig werken.

Wat je nog meer in huis hebt?

• Je hebt een afgeronde MBO niveau 4 opleiding in een commerciële richting;
• Je hebt affiniteit met de techniek en/of ervaring binnen een technische of Lab rol. Dit komt van pas in je contacten met klanten in technische sectoren.
• Je hebt enige ervaring met (technische) verkoop.
• Je bent goed in Nederlands en Engels. Heb je ook kennis van het Frans? Dan is dat mooi meegenomen.
• Je bent op de hoogte van digitale ontwikkelingen (Teams, webinars, social media) en je pakt je werk graag op een vernieuwende manier aan.
• Je bent een echte teamplayer en gewend om gestructureerd te werken en samen resultaten te behalen in een fijne werkomgeving.




Wat bieden wij jou?

• Een goed salaris, afhankelijk van je kennis en ervaring.
• Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband.
• Een goede pensioenregeling.
• Minimaal 25 vakantiedagen en 9 adv-dagen bij een fulltime aanstelling.
• Prettige collega’s bij wie je altijd terechtkunt met je vragen.
• Regelmatig afdelingsuitjes en leuke vrijdagmiddag borrels!
• Wij vinden gezondheid belangrijk en bieden dagelijks vers fruit op het werk.
• Alle informatie die je nodig hebt om jouw werk goed uit te voeren, bijvoorbeeld door coaching, interessante product- en salestrainingen en ondersteuning vanuit het servicecenter.
• Toegang tot tools en hulpmiddelen die je alle informatie bieden over de apparatuur waarmee je werkt. Mogelijkheid om ook mee te gaan naar klanten.
• Volop ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden. De wereld ligt aan je voeten bij METTLER TOLEDO; groei door binnen of buiten sales. Of - als je dat wilt - zelfs internationaal!

Over MT

Van de supermarkt en apotheker om de hoek tot fabrikanten in de voedingsmiddelenindustrie en laboratoria: overal waar de nauwkeurigheid van weeggegevens en betrouwbaarheid van analyses essentieel zijn, speelt METTLER TOLEDO een belangrijke rol. Met vestigingen in meer dan 100 landen en ruim 15.000 collega’s leveren wij precisie-instrumenten en -diensten voor tal van toepassingen binnen onderzoek en ontwikkeling, kwaliteitscontrole, productie, logistiek en retail aan klanten over de hele wereld.

Vanuit Tiel en Brussel zijn we verantwoordelijk voor het ontwerp, de distributie én de service van kwalitatief hoogwaardige apparatuur en diensten in de Benelux. Ons doel? In ons vakgebied de beste zijn en altijd de juiste kwaliteit bieden, onder andere door iedere klant vakkundig te adviseren bij de specifieke toepassing van onze producten en systemen. Daarbij maken wij gebruik van onze jarenlange praktijkervaring, knowhow en specialisten op een breed terrein.

Wil je meer weten over METTLER TOLEDO? Check dan ons bedrijfsprofiel.

EEO Verklaring

Wereldwijd innovatief: daar staan we voor bij METTLER TOLEDO. Om onze doelstellingen te realiseren, werken we met collega’s over de hele wereld samen. Onze medewerkers staan centraal; iedere collega zorgt er immers voor dat onze organisatie overal ter wereld goed kan concurreren. 

We willen dan ook een betrokken werkgever zijn voor iedereen. Daarom promoten we wereldwijd gelijke kansen en hechten we grote waarde aan diversiteit in onze teams op basis van zakelijke achtergrond, expertise, geslacht en afkomst. Benieuwd naar onze inzet op het gebied van duurzaamheid, diversiteit en gelijke kansen? Lees meer over onze cultuur, visie en waarden.

Pour ceux qui priorisent la précision, Mettler Toledo est précisément le lieu où se trouve leur place.

Référence

15977

Localisation souhaitée

Gelderland

Tiel

Job Type

Full-time

Entité légale

Mettler-Toledo B.V.

Franklinstraat 5 4004 JK TielNederland

applications.bnl@mt.com