Accountmanager Binnendienst - LAB Instrumenten

Over de vacature

Als account manager LAB instrumenten ga je aan de slag in het Telesales-team op ons kantoor te Tiel. Het team bestaat momenteel uit een 8-tal medewerkers, verdeeld over de productdivisies Industrieel Wegen en Laboratorium oplossingen. Ieder teamlid is verantwoordelijk voor een eigen klantenkring en heeft een jaarlijks sales-target, welke wordt behaald door productverkoop via diverse kanalen (telefoon, e-mail, chat, webex). 

In samenspraak met de klant definieer je steeds weer de beste technische oplossing en vertaal je dit in een commerciële aanbieding. Als account manager ga jij je specifiek richten op de verkoop van LAB Instrumenten. Hierbij werk je gestructureerd aan jouw eigen rayon in Nederland en België. Dit doe je door het opvolgen van binnenkomende leads en het uitwerken, verzenden en opvolgen van offertes tot aan met het sluiten van de verkooporder.

Waar beschik je over?

 • Je beschikt minimaal over een MBO-opleiding in de richting van chemie of laboratoriumonderwijs; 
 • Je hebt bij voorkeur enige praktijkervaring binnen een laboratorium of andere relevante werkomgeving; 
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (must);
 • Kennis van de Franse taal is mooi meegenomen, maar geen must; 
 • Je bent resultaat- en verkoopgericht, hebt een commerciële instelling en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij jou?

Start je als account manager LAB instrumenten, dan zorgen wij voor trainingen, begeleiding en coaching. Daarnaast mag je rekenen op: 
 • Een goed salaris; 
 • Bonusregeling bij goede verkoopresultaten;
 • Goede begeleiding en inwerktraject. 
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden; 
 • 25 vakantiedagen en 9 ADV-dagen; 
 • Een functie met uitzicht op vast dienstverband; 
 • Doorgroeimogelijkheden voor op de langere termijn; 
 • Een vervolg van je carrière bij een marktleider!

Over MT

Van de supermarkt en apotheker om de hoek tot fabrikanten in de voedingsmiddelenindustrie en laboratoria: overal waar de nauwkeurigheid van weeggegevens en betrouwbaarheid van analyses essentieel zijn, speelt METTLER TOLEDO een belangrijke rol. Met vestigingen in meer dan 100 landen en ruim 15.000 collega’s leveren wij precisie-instrumenten en -diensten voor tal van toepassingen binnen onderzoek en ontwikkeling, kwaliteitscontrole, productie, logistiek en retail aan klanten over de hele wereld.

Vanuit Tiel en Brussel zijn we verantwoordelijk voor het ontwerp, de distributie én de service van kwalitatief hoogwaardige apparatuur en diensten in de Benelux. Ons doel? In ons vakgebied de beste zijn en altijd de juiste kwaliteit bieden, onder andere door iedere klant vakkundig te adviseren bij de specifieke toepassing van onze producten en systemen. Daarbij maken wij gebruik van onze jarenlange praktijkervaring, knowhow en specialisten op een breed terrein.

Wil je meer weten over METTLER TOLEDO? Check dan ons bedrijfsprofiel.

EEO Verklaring

Wereldwijd innovatief: daar staan we voor bij METTLER TOLEDO. Om onze doelstellingen te realiseren, werken we met collega’s over de hele wereld samen. Onze medewerkers staan centraal; iedere collega zorgt er immers voor dat onze organisatie overal ter wereld goed kan concurreren. 

We willen dan ook een betrokken werkgever zijn voor iedereen. Daarom promoten we wereldwijd gelijke kansen en hechten we grote waarde aan diversiteit in onze teams op basis van zakelijke achtergrond, expertise, geslacht en afkomst. Benieuwd naar onze inzet op het gebied van duurzaamheid, diversiteit en gelijke kansen? Lees meer over onze cultuur, visie en waarden.

Dla tych, którzy stawiają na precyzję, Mettler Toledo jest precyzyjnie tym, czego szukasz.